Byggnader
som ger själ
till en stad.

Tyresö ishall – Tyresö
Upphovsman: White arkitekter

Asfaltmålning aktiverar en plats och bjuder in till att ta det allmänna rummet i anspråk. Genom att använda mönster och färg i olika kombinationer kan vi skapa en glädjefull urban miljö och främja rörelse.

Offentlig arkitektur kan vara glädjeskapande

Väl gestaltade offentliga byggnader skapar sociala mervärden, utgör naturliga mötesplatser i stadsmiljön där människor samlas. Dessa byggnader, vare sig det är bibliotek, konsthall eller skola är plater för kulturellt utbyte och samhällsliv. Genom att fokusera på hög kvalitet, tillgänglighet och inkludering strävar vi efter att skapa platser som välkomnar och betjänar alla med respekt och värdighet. Vi strävar efter innovativa designkoncept för offentliga byggnader som kan göra skillnad för människor och samhället i stort.

Tiny church – Köpenhamn

Tiny Church – Köpenhamn

Kyrkan är en byggnad som både relaterar sig till omgivning och dess historia, och samtidigt förändrar platsen den är placerat. Den unika profil som skapas av tak formen ger både en tydlig kyrkokaraktär och återspeglar omgivningen utan att kopiera den.
 
Förslaget skapar en plats där man känner sig välkommen och där tröskeln är låg. Kyrkan är framför allt mötesplats för troende, men också för andra som vill hitta ro i sina liv. Under mörka halvåret tränger ljuset ut från stora fönsterpartier med ett geometriskt mönster och ge en varm karaktär till platsen och belyser ängen i söder.

Arkitektur inspirerad av platsen

Som förslag till nytt vattentorn i Hemmesta (Gustavsberg) skapade vi en byggnad med stark lokal signatur som med ett medvetet förhållningssätt till platsen smälter väl in i landskapsbilden. Fasadens keramikplattor i olika nyanser är en referens till tallens gyllenröda bark som i solljus avger ett subtilt skimmer. Vattentornet präglas av en avskalad men karaktärsfull form som dikteras av dess funktion: en större och en mindre vattencistern i en gemensam cylinderform omslutna av en keramisk drapering. Relationen till omgivande landskap grundar sig på vördnad och respekt för platsens naturvärden, vilket innebär att vi eftersträvar minimal påverkan på terräng och naturvärden samtidigt som en stor del av naturområdet tillgängliggörs för allmänheten.

Hemmesta vattentorn – Värmdö

Holistisk gestaltning

När vi gör offentliga byggnader tar vi hänsyn till och förstärker de naturliga, sociala och kulturella värden som ger varje plats dess unika karaktär och identitet. Med vårt holistiska synsätt skapar vi levande och livfulla städer som gynnar både människor och klimatet.

 

Projekt som ilya kruglyak har deltagit i:

Winter stations – Toronto
Hemmesta vattentorn – Värmdö
Tiny churh – Köpenhamn

White arkitekter
Fasad Tyresövallen – Tyresö
Korsvägen infopunkt – Göteborg
Pilgaraget entré – Göteborg

Walk
Benvidos – Santiago de Compestela
Kontor layout – Madrid

West8
Vatten paviljonger  – Washington
Bernie’s parkpaviljong – London

Reflex arkitekter
Mariott hotell – Stockholm
Radisson Blu – Uppsala
Finansdepartmentets kontor – Stockholm
Bostadshus – Stockholm
Shoppingcenter – Stockholm